padlekurs.no

Havpadling er en fritidsaktivitet som egner seg for de aller fleste, uavhengig av kjønn og alder. Likevel er det viktig at man lærer seg grunnleggende sikkerhet før man legger ut på egen hånd. Opplæring i hvordan redde seg selv og andre dersom kajakken velter, har høyeste prioritet på vårt nybegynnerkurs.

Utover grundig gjennomgang og trening på forskjellige redningsteknikker er målsettingen at du skal lære rett padleteknikk, og lære å manøvrere kajakken på en sikker og effektiv måte. Dette er viktig blant annet for å unngå belastningsskader. Vi vil også lære deg forskjellige "støtte-tak", det vil si måter du kan bruke åren på for å unngå å velte - for eksempel i høy sjø. Videre vil du få instruksjon i forøvelser til eskimo-rulle, samt mye mer. Vi bestreber oss for å gi deg en sikker og positiv padleopplevelse.

På kurset får du låne havkajakk med alt nødvendig utstyr; tørrdrakt, hette og våtsko. Deltakerne må selv ha varmt undertøy (ull eller fleece), votter, lue og ekstra skifte. Det å holde seg varm er en forutsetning for effektiv og behagelig opplæring. Både kajakker og utstyr er av førsteklasses kvalitet, og er jevnlig til fornyelse og oppgradering. Instruktørene er blant de mest erfarne i hele landet.

Vi holder både helgekurs og kurs på ettermiddager. Aldersgrensen er 16 år, men barn 12-16 år kan imidlertid delta dersom de er sammen med en voksen person. Vi holder også videregående kurs i havpadling, kontakt oss for informasjon. Vi samarbeider med Tromsø Havpadleklubb, som har naust ved siden av vår base i Sjølundfjæra. Gjennomført kurs gir adgang til leie/bruk av klubbens kajakker og utstyr. Klubben vil kunne gi deg nærmere informasjon om dette. Etter fullført kurs får du utstedt et "VÅTT KORT"/Grunnkurs Hav. Vårt grunnkurs går langt utover Norges Padleforbund sitt grunnkurs og inneholder de fleste av de elementer som inngår i NPFs Teknikk-kurs. Vi ønsker deg velkommen på kurs!

 

 

Pris for grunnkurs: kr 2.300,-

 

  info1
  info2
  info3
  info4