padlekurs.no

Har man først fått den nødvendige øvelse, kan man ved hjelp av den tobladede åre tvinge sig gjennem vannet med en forbausende hurtighet i allslags vær, og kajakken er uten sammenligning den ypperste enkeltmannsfarkost som finnes. (Fridtjof Nansen i sin bok "Eskimoliv" fra 1890).

Norge har en av verdens lengste, og vakreste, kystlinje. Ingen andre kan varte opp med en slik variert og storslagen natur. Vi har fjorder, vi har skjærgård og vi har åpne, ville havstrekninger. Vi har flate holmer og skjær, øde strender, vi har ville fjell og isbreer som stuper ned i havet. Vi har midnattssol og vi har mørketid. Og ikke minst, vi har et unikt dyre- og fugleliv. Med en slik natur rett utenfor stuedøren - hva er da mer naturlig enn å benytte sjøveien for å komme nær og oppleve denne fantastiske naturen.
I en kajakk opplever du stillheten, freden og villskapen i naturen, det spesielle skiftende lyset ved havet - du bringes inn i naturens variable og mangfoldige rytme. Sjøfugl og dyr kommer du tett innpå.

Til tross for en havkajakks beskjedne størrelse vil ikke det si at den er dårlig rustet til å takle varierende værsituasjoner. Ofte kan du gå ut i mye tøffere værforhold enn man kan gjøre i en langt større farkost. Det er fremkommeligheten som er én av kajakkens store fordeler. Farkosten er så smidig at den med letthet glir gjennom sjø og bølger. Med en havkajakk kan du smyge deg gjennom trange sund, mellom holmer og skjær og du kan gå på land nærmest hvor som helst. Det betyr at det åpner seg et helt nytt spekter av muligheter som få andre får ta del i. Kajakken er like egnet enten du bare vil ta en ettermiddag på fjorden i stille vær, eller du vil legge ut på langtur. Kajakken er fortsatt den ypperste enkeltmannsfarkost som finnes. Men det forutsetter at du mestrer den. Det lærer du på våre kurs.